Golv som går att slipa

Hur går slipning av golv och flygplatser ihop? Kan det vara att golvet på en flygplats ska slipas eller är det helt enkelt en firma som slipar golv på en ort med en flygplats? Eller både och?

När man är en golvslipningsfirma i Bromma så kan det innebära att man har lite mer annorlunda uppdrag än andra liknande företag. De golv som går att slipa är traditionellt alla gedigna trägolv, som plankgolv och parkett. Dessa golv går att slipa så pass många gånger att det ofta är ett golv som ärvs och fortsätter slipas. Men det finns också andra slags golv som går att slipa precis lika bra. Om inte till och med bättre.

Gjuta dig ett golv

Idag har det kommit ut en hel del olika slags gjutna golv som går att använda på offentliga ytor, som exempelvis flygplatsen i Bromma. Men det finns också golv som går lika bra att använda i hemmet, även om det ännu är ganska ovanligt. Om du någon gång har besökt ett köpcentrum så har du kanske sett ett golv som ser ut som marmor, men som har mycket stora partier. Eller så kanske dessa partier till och med sträcker sig över ett helt golv. Det är faktiskt ett gjutet golv som består av betong och marmorkross. När golvet är gjutet så går man över golvet och slipar det tills det blir helt slätt. Därefter går det att fylla på eller slipa golvet precis som man vill under kommande år, vid behov.

14 Apr 2021