Funderar du på en stenläggning på tomten?

Funderar du på att göra en stenläggning i din trädgård? Det är ett mycket snyggt sätt att göra hela trädgården fin. En stenläggning kan ha många funktioner; antingen kan du använda den som en terass, en garageuppfart, en avgränsare till gräsmattan eller som en avgränsare mot huset. Här har du flera olika alternativ att välja mellan som ger stenläggningen olika utseende. Vill du ha en mörkare stenläggning kan vi rekommendera skiffersten. En ljusare variant är marksten, kalksten eller till och med granit. De olika stensorterna har lite olika hållbarhet. Här vill vi gärna slå ett slag för betongen, som vi anser är ett mycket undervärderat material i trädgården. Den kan du dessutom måla i valfri färg och form hur du vill ha den.

Kombinera olika stenar ger ett levande intryck

Det är snyggt att kombinera olika stenar, men för att det inte ska se för plottrigt eller amatörmässigt ut, bör du alltid rådfråga en erfaren stenläggare om vad som passar i din trädgård och vilka stensorter som passar tillsammans. Det finns flera anledningar att leja en professionellt stenläggare än utseendet på stenläggningen, och det är den att den starka tjälen som kommer på vintrarna kan i värsta fall göra att stenläggningen spricker om den inte är utförd på det rätta och säkra sättet. Man skulle ju kunna tro att det inte är så svårt att lägga ihop några stenar på marken, men det är en stor skillnad när det är lagt av en yrkesman (eller kvinna).

Välj mellan ett 50-tal stenläggare i Stockholm

Det finns ett 50-tal professionella stenläggare i Stockholm att välja mellan. Här kan det alltid skilja mellan pris och hantverkskunnande. En nogrann stenläggare kommer alltid ut för att inspektera området där du som kund önskar din stenläggning, innan hon, eller han ger dig en offert på sitt arbete. På så sätt får du en mer realistisk offert, och du är säkrare än annars på hur stor, eller liten kostnaden på arbetet blir. Sedan bör ni skriva avtal, så att inget ger upphov till missförstånd eller att ni blir oense om arbetets omfattning och pris innan arbetet inleds. På så sätt kan ni minimera att det blir en konflikt kring arbetet.

Var på tomten önskar du stenläggningen?

Beroende på hur tomten ser ut, kan det passa med stenläggningen antingen som en terass nära entrén, eller endast på garageuppfarten, eller som avgränsningar mot huset eller för gräsmattan. Det gör att gräset inte börjar växa för nära huset eller på ställen där du inte önskar den. Läs mer om stenläggare i Stockholm på: http://www.stenläggarestockholm.se.

18 Mar 2019