Förnya taket med takmålning för BRF

Om taket ser slitet ut behöver du inte oroa dig för att det behöver bytas. Oftast räcker det med tvättning och takmålning för BRF för att få det snyggt igen.

Matta och slitna tak tar ner helhetsintrycket på en fastighet och om man målar husfasaden kan det framstå ännu tydligare att taket börjar bli gammalt. Det är framförallt stark sol som får tak att bli bleka men även snö och regn kan slita på färgen.

Tak behöver regelbunden översyn och det är lämpligt att anlita en firma för takbesiktning med ungefär tre års mellanrum. Vid en takbesiktning kontrollerar man att taket är helt men sedan är det upp till BRF:s styrelse att åtgärda. Tak behöver oftast rengöras från mossa, men vart tionde år kan det dessutom vara bra med takmålning för BRF.

Fastigheten stiger i värde med takmålning för BRF

En välskött fastighet bidrar till att öka värdet och attraktionskraften i en BRF och där spelar naturligtvis husets tak en stor roll. Oftast är det bara ytan som blivit ful eftersom både plåt och betongpannor har lång livslängd om de underhålls på rätt sätt.

I stället för en takmålning för BRF, kan en taktvätt göra att husets tak återfår den glans det hade när det var nytt och takets livslängd ökar. Åtgärden gör att plåten på taket skyddas från rost och hållbarheten på betongpannor ökar. För att beställa en taktvätt för BRF behöver du bara fylla i kontaktformuläret på företagets hemsida så kommer de att kontakta dig för en inspektion med kostnadsförslag.

24 Aug 2022