Förnya ditt kök med de här enkla stegen

Köket är hemmets hjärta och ofta ett rum man vill renovera och förbättra. Det behöver inte vara dyrt. Förnya ditt kök med de här enkla stegen. 

Byt ut stänkskyddet 

Stänkskyddet är det som sitter bakom diskho och spis, ofta i form av kakel. Detta är något som tar upp stort fokus i rummet och dessutom något som kan kännas tråkigt och ofräscht om det har några år på nacken. Vill man förnya köket kan man börja här genom att byta ut det gamla stänkskyddet till ett nytt. Välj ett färgglatt kakel för att få in mer färg eller sätt en snygg tapet täckt av ett plexiglas. 

Fräscha upp skåpluckorna 

Ett annat steg till för att förnya sitt kök är att ge skåpluckorna lite kärlek. Plocka ner dom eller arbeta med dom på plats – båda alternativen fungerar. Måla i samma färg för en renare och fräschare känsla eller välj en helt ny. Att måla om är ett enkelt och snabbt sätt att förnya och det kostar inte särskilt mycket. Vill man ge luckorna ännu ett lyft kan man passa på att byta ut knoppar eller beslag till något mer modernt. 

Montera en ny bänkskiva 

En sliten bänkskiva är ingen trevlig syn – den kan rent av kännas motbjudande att arbeta på. En ny skiva kommer garanterat förnya köket och helhetsintrycket en hel del och är ett bra steg för den som vill att det gamla köket ska kännas nytt och fräscht. Idag finns otroligt många varianter att välja mellan och kanske passar en stenskiva bäst eller så föredrar man en enklare modell så som laminat. 

Byt blandare 

Det må vara en liten detalj men ändå tillräcklig för att lägga märke till. Det finns otroligt många snygga modeller i alla möjliga stilar och vare sig man vill ha ett lantligt kök eller ett mer modernt finns något att hitta. En snygg blandare ger en lyxig känsla och är absolut värd att investera i om man är ute efter att förnya sitt gamla kök. 

Byt ut detaljer och inredning 

Små detaljer gör mer än man tror för helhetsintrycket i ett rum och vill du förnya ditt kök ska du absolut se över detta. Plocka bort allt som är överflödigt för att skapa en mer stilren känsla och se till att följa en specifik färg när det kommer till just detaljer. 

Även inredningen är otroligt viktig och har man inte råd att köpa allting nytt så kan man antingen leta på loppis eller faktiskt rusta upp sådant som man redan har. Att måla köksbordet och dom tillhörande stolarna i samma färg som skåpluckorna skapar en häftig och modern helhet i hela köket. Vill man hålla det mer neutralt kan man istället välja svart eller vitt till sina möbler. Kanske har du även ett avlastningsbord eller någon annan möbel som kan målas in i samma färg. 

Läs mer om köksrenovering här: https://www.koksrenoveringstockholm.nu

31 Dec 2019