Fördelar med husbesiktning i Stockholm

Både säljare och köpare har möjlighet att göra en husbesiktning i Stockholm. För säljaren kan det påverka priset och för köparen att våga satsa på objektet.

Det kändes lite vemodigt att lämna huset familjen bott i så många år. Men det var dags för ett nytt äventyr. Barnen var utflugna vilket gjorde det möjligt för Anna och Erik att flytt norrut till sina hemtrakter. Båda hade i sin ungdom rest till Stockholm med tanken att återvända hem efter studierna men blivit kvar.

För att få hjälp med försäljningen hade de anlitat en mäklare. Denne hade informerat om processen och gett tips om hur de skulle presentera huset för att locka till dig köpare. En av tipsen var att göra en husbesiktning. Att presentera en sådan för köpare skulle öka värdet på fastigheten.

Husbesiktning en perfekt idé

Anna gjorde research på företag som gjorde husbesiktning. Ett stack ut och när hon kontaktat dem var hon säker på att det var rätt företag. Personen hon pratat med hade förklarat att många tyckte att de kunde göra besiktningen själva. Men det finns saker som en besiktningsman tittade på som de flesta privatpersoner inte skulle märka, så kallade dolda fel.

Förutom att se igenom huset generellt skulle besiktningsmannen kontrollera tak, krypgrund, fasad och våtrum. Denne ville försäkra sig om att det inte fanns fuktskador. En liten dusch i källaren var av äldre datum. Den skulle behöva ses över men för övrigt var huset mycket bra. Det skulle gå lätt att sälja huset i Stockholm, det var de säkra på.

14 Jul 2022