Fönsterbyte i bostadsrättsförening är en bra investering

Det blir alltid en fråga om pengar och material när det är dags att göra ett fönsterbyte i en bostadsrättsförening. Du kan vara den som är med och påverkar.

Har du någonsin varit med om att sitta i styrelsen för en bostadsrättsförening? Då vet du säkert hur känsligt det kan vara att ta upp en fråga där det krävs en stor ekonomisk insats. När det är dags att se över alla fönster för att göra fönsterbyte i din bostadsrättsförening bör du veta vad du talar om.

Det första ni gör är att skicka ut förfrågningar, där ni begär in så kallade offerter. Det är förslag på vad det kommer att kosta er förening. Ni själva behöver ha klart för er vilka slags fönster ni vill sätta in och hur många det handlar om. Kanske har ni några olika förslag och vill veta vad de kostar er.

Fönsterbyte i en bostadsrättsförening höjer värdet

Att byta fönster i BRF är alltid en fråga om ekonomi. Ett vackert och lite dyrare fönster kan höja värdet på lägenheterna i er förening. Det kan i det långa loppet löna sig att välja ett fönster som är snäppet dyrare än det absolut billigaste.

Det är alltså mer än en sak som det är bra att tänka på. Och det handlar inte bara om vad det kostar i det aktuella läget. Det ska vara en bra firma som utför arbetet. Blir det ett dåligt utfört arbete som måste göras om då har man verkligen slängt ut pengar i onödan.

11 Jun 2022