Fokus på varorna och inte butiksgolvet

Har du en butik? Då vill du säkert att dina kunder ska lägga fokus på de produkter som du säljer i butiken. Inte på hur ditt tak eller ditt golv känns eller ser ut. Här kommer några tips för dig.

Butiker finns inom många olika områden. Du kan ha en butik som säljer delikatesser, smycken, bildelar eller djur och djurtillbehör. Det du vill är att dina kunder ska fokusera på det du säljer, och dessutom känna sig mycket säkra på att det är bra produkter samt att du är dedikerad och noggrann i ditt arbete.

Du kan göra dina kunder tveksamma om de kommer in i din butik för att köpa dyra smycken och golvet i butiken är smutsigt och trasigt. Kunderna riskerar även att vända i dörren om du har ett slitet plastgolv med synliga, gamla fläckar, när du ska sälja delikatesser till dem.

Rätt golv i rätt butik

Så hur väljer du ett butiksgolv som passar för din butik? När det gäller exemplen ovan så är det självklart att du alltid ska ha ett golv som är helt och rent. Men du kan göra det lättare eller svårare för dig själv, att hålla golvet helt och rent, beroende på vilket golv du väljer. Om du säljer något som kan spilla, som oljor till bilar eller såser i en delikatess, så ska du satsa på ett golv som är tåligt och snabbt att tvätta av. Heltäckningsmattor kan däremot passa till kläder eller smycken.

20 Jul 2021