Fasadmålning Stockholm - Fördelar med professionell hjälp

Dags att måla om fasaden på din villa i Stockholm? Det är ett bra val och det handlar om en del av det underhåll som ligger på ditt ansvar som villaägare. Genom en fasadmålning i Stockholm så ger du det underliggande materialet ett bra skydd mot all typ av väder och vind - detta samtidigt som du också får ett vackrare hus. En fasadmålning blir även direkt värdehöjande och kan inbringa mer pengar i samband med en försäljning.

Men, det handlar också om ett stort och krävande projekt. En fasadmålning är fysiskt ansträngande och man blir dessutom beroende av både en god planering samt av ett bra väder för att lyckas med uppgiften. Att du dessutom måste tänka på säkerheten i främsta rummet är en annan detalj som man måste vara medveten om. Du kan inte stå på en stege och förvänta dig att kunna arbeta effektivt och säkert - du kommer att behöva hyra en ställning.

Allt detta leder oss till en rekommendation som innebär att du anlitar en målare för din fasadmålning. En målare kommer att innebära många fördelar och här nedan följer några av dessa:

  • Hjälp från start till mål. Väljer du en målare för din fasadmålning så får du hjälp hela vägen från start till mållinjen. Arbetet planeras, all utrustning - exempelvis ställning - sätts på plats, grundjobbet utförs, målningen sker och sedan monteras ställningen ner innan en slutbesiktning äger rum. Ditt jobb blir att ta det lugnt och njuta av semestern.
  • Längre livslängd. En målare kan dels hjälpa dig att välja rätt färg sett till vilket det underliggande materialet är - och sett till skicket på detta. Dels så gör en målare också arbetet på ett fackmannamässigt sätt - något som leder till ett hållbart resultat med lång livslängd. Det är en investering.
  • Rot-avdraget. Du kan välja att använda Rot-avdraget för en fasadmålning i Stockholm och genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det innebär ett väldigt rimligt pris för ett arbete som du själv skulle ha svårt att klara av.
27 May 2023