Ett nytt badrum är lika med lycka

Vilken känsla; kostnaderna är genomgångna. Man har räknat ut priset med både inredning och arbetskraft, plus att man lagt på lite för oförutsedda kostnader. Pengarna kommer att räcka.

Det är fullständigt lyckorus. Äntligen ska man få den lilla spaavdelning man längtat efter så länge. Den ska inhysa både jacuzzi och en specialdusch med olika massagefunktioner. Korgstolar och ett lågt litet bord ska pryda ena hörnan. Man kan redan se framför sig hur man sitter där i skenet av stearinljus med något gott att dricka, lite nötter och några fina chokladbitar. Kan helgen invigas på ett bättre sätt? Knappast!

Läs mer om badrumsrenovering.

Boka entreprenör

Då kommer nästa fråga. Vad är viktigt att tänka på när man anlitar en entreprenör för att bygga om badrummet? För det första är det bra att titta runt lite på marknaden. Kan företagen erbjuda alla tjänster som behövs? Det kan handla om exempelvis rörmokeri, att sätta kakel och att sätta in golvvärme. En annan bra tjänst att kunna addera är interiörer som handfat, dusch och toalett. En fråga är om man kan få hjälp med skåp och andra badrumsmöbler, men viktigast av allt är kanske att höra sig för hos andra som hyrt in företaget. Är de nöjda och skulle de hyra in dem igen? Det är en bra indikator på om företaget ger bra service. Som sagt är det en hel del saker att fundera över innan man bestämmer sig för att gå vidare.

Tryggheten i ett kontrakt

När man valt ett eller flera företag som känns intressanta så är det dags att begära in offerter för att se hur kostnaderna ser ut. Ett personligt möte kan vara en bra idé för att få en känsla för företaget. Det är viktigt att man kan gå igenom alltsammans från start; att först gå igenom tjänster och produkter man önskar. Kan de levereras? Hur mycket kommer det att kosta? När kan de starta och hur lång tid kommer det att ta innan badrummet står klart att användas?

När jobbet är klart ska det ske en besiktning för att säkerställa att allt är gjort enligt alla konstens regler. När det känns som man är överens om hur projektet ska gå till är det viktigt att skapa ett avtal. Det gör att man kan känna sig trygg och inte oroa sig över oväntade problem eller dolda kostnader som dyker upp mitt i renoveringen. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och vänta på invigningen.

5 Oct 2020