Ett badrum för dig

Ett badrum ska inte vara en plats där man snabbt sköljer av dagens skit och sedan stressar vidare. Badrummet är stället där vi njuter länge av varma bad och avrundar dagen i vår egen takt.

Människor har skapat ett samhälle där vi själva inte är bekväma eller mår bra. Vårt samhälle är uppbyggt för en människa som inte existerar. Någon som bara älskar att arbeta oavbrutet och där hemmet bara används för det allra mest nödvändiga. En plats för födointag och snabba duschar och nödvändig sömn.

Någonstans känner många av oss att detta inte är helt rätt. Vi gör det vi måste för att dra in pengar tillräckligt för att täcka basbehoven. Egentligen vill vi vara lata länge nog för att samla krafter och faktiskt få lust att jobba vidare. Det är där som ditt badrum kan spela en roll. Hur ditt badrum är utformat gör skillnad.

Olika stilar och trender

Att göra om sitt badrum och förnya är förutom allt annat ett väldigt bra sätt att höja värdet på bostaden. Detta skulle i sig inte vara tillräckligt för stöket och kostnaden. Men när man samtidigt får ett badrum som är personligt och snyggt blir allt bara så rätt. En sak man gör bäst i att tänka på är att trender kommer och går men kvalitet består.

En säsong ska allt se ut på ett visst sätt och visst tycker vi då, lite till mans, att det ser väldigt tjusigt ut. Samtidigt som vi småler lite åt “typiska 60-talsbadrum”. När vi själva sedan ska sälja bostaden om tio år kommer någon att tycka att ditt badrum är hopplöst omodernt. Med andra ord är ett klassiskt utformat badrum utan alltför många tidstypiska grepp det som vinner i längden.

Vilket slags badrum passar dig?

Vissa saker behöver alla. Toalettstol och handfat. Någon slags förvaring och badkar eller dusch. Handlar det om en villa kanske man vill ha plats för tvättmaskin och liknande. Utöver detta måste din personliga smak styra. Endast då kommer du verkligen att trivas med det nya badrummet.

Man kan göra mycket med inredning och textilier. Snygga skåp för förvaring gömmer många prylar som annars skulle göra att rummet ser stökigt ut. Har du ett enhetligt och ljust badrum kan du välja mycket färg på duschförhänge, matta och handdukar - de kan sedan lätt bytas ut om du tröttnar. Golvvärme gör också underverk för trivseln. Viktigast är ändå att badrummet fungerar för dig.

30 Oct 2020