En nödvändig trädfällning i Stockholm

Hur det än ser ut på tomten är det riskfyllt att fälla träd. Risken är att det landar tokigt. Bäst är att hyra in ett företag för all trädfällning i Stockholm.

Andrea och Anders hade bott många år i sitt hus utanför Stockholm. Huset stod i ett villaområde där tomterna var relativt små vilket innebar att husen stod nära varandra. Precis på tomtgränsen ståtade ett träd som med åren växt sig för högt för sitt egna bästa. Nu var det mer en riskfaktor än något som skulle bevaras.

De bjöd över Anderssons, som hade den angränsande tomten, på kaffe för att diskutera saken. De var vänner sedan länge och hade talat om problemet förr. Nu enades de om att trädet måste ner innan det landade på någons hustak. Det kunde bli farligt och bli en kostsam historia för den som drabbades.

Trädfällning bokad

De enades om att det var hög tid och Andrea erbjöd sig att kontakta en arborist för att få en offert på vad kostnaden skulle bli för att ta ner trädet. Till sist hittade hon ett företag som arbetade med trädfällning i Stockholm. Där fick Andrea information om kostnaderna och preliminärbokade tid för jobbet och lovade återkomma snarast.

Priset diskuterades med grannarna då de skulle dela på kostnaden. Trädet skulle tas ner en bit i taget för säkerhetens skull. Om de ville ha bort stubben fick de vänta på kostnaden då företaget behövde se stubben först för att avgöra det. Alla var dock eniga om att de skulle genomföra fällningen.

5 Jul 2022