En målad fasad håller huset friskt

Visst vill man att huset ska se fint ut, men att måla fasaden hjälper också huset att hålla sig friskt. Det hindrar nämligen att fukt och mögel tar sig in. Här följer några tips om fasadmålning.

Det är inte varje år man målar om husets fasad och kanske vill man även passa på att byta kulör. För att få inspiration kan man ta sig en titt i grannskapet och se hur andra har målat sina hus. Ofta målar man med samma färgtyp som tidigare då det i vissa fall kan bli problem med att få färgen att fästa annars. Men ett hus målat med slamfärg går att måla över med alla slags färgtyper. Fast man ska veta att skulle man ångra sig så gå det inte att byta tillbaka igen eftersom slamfärg bara fäster på ytor som tidigare målats med slamfärg eller på aldrig tidigare målade ytor.

Planera in fasadmålningen i god tid

Att måla en hel fasad kan ta tid och det enklaste är att ta hjälp av en professionell målerifirma. Men då säsongen är kort gäller det att vara ute i god tid så att arbetet hinner planeras in ordentligt. De bästa målerifirmorna blir också snabbt uppbokade, men priserna mellan de olika firmorna kan variera. Att därför först be om ett kostnadsförslag från ett par olika målare kan vara bra. Men det är viktigt att de också använder sig av kvalitetsfärg och att arbetet blir väl utfört. Då får man en fasad som håller länge och som skyddar huset bra. Läs mer om hur en målare kan hjälpa dig på denna hemsida: https://www.målarevärmdö.se 

12 Nov 2020