Ditt nästa byggprojekt

Att äga ett hus är ett projekt för livet. Begreppet “klart” finns inte, det finns alltid något som behöver åtgärdas. Det är både roligt och frustrerande. Vilken åtgärd behöver din bostad?

Alla som någon gång ägt en fastighet förstår vad som menas. Arbetet tar aldrig slut. Visst, ett projekt avslutas, men sedan väntar nästa. Eller så dyker det upp ganska oväntat. Allt från trasiga tak till outhärdliga tapeter i vardagsrummet. Oftast är det ett nöje att arbeta med bostaden. Det ligger i den mänskliga naturen att ständigt vilja förbättra hemmet. Det har vi gemensamt med resten av djurvärlden. Ibland är det till och med så att om vi för tillfället inte har några konkreta husförbättringar på gång så hittar vi på något. Hemmet är vår trygga punkt och där vill vi ha det bra och trivas.

Vad har du tänkt att fixa härnäst?

Mycket av det som behövs göras i vår bostad tar vi hand om själva. Det är lite terapi över det hela ibland, att fixa och dona och arbeta fysiskt. Andra bitar fungerar inte alls att ta hand om själv. Takbyte och reparationer kräver kunskaper och redskap som amatörer inte vanligen har. Likaså el och VVS. Vi inte bara bör avstå, vi måste låta bli dylikt. Där det finns behov kan det vara angeläget att få projekten färdiga. Ibland är felen besvärliga på riktigt och kräver åtgärder vi inte ens hinner med, eller orkar. I de lägena känns det oerhört bra att det finns proffs att tillgå.

4 Jan 2021