Ditt målade hem

Det behövs inga drastiska mått för att göra ditt hem drastiskt mycket snyggare. Ett gammalt och luggslitet rum får ett helt annat utseende med nymålade väggar. Förändring kan vara enkelt.

Människor i allmänhet är väldigt måna om sina hem. Det ligger djupt i vår natur att dekorera vårt hem på lämpliga sätt. I grunden handlar det troligen om trygghet och om att samla och säkra våra dyrbaraste tillhörigheter. I bostaden kan vi verkligen koppla av, slappa och ha det bekvämt.

Målning och tapetsering är i hög grad ett uttryck för denna vår önskan att hålla hemmet välkomnande och trevligt. Ett välmålat hus och rum i vackra färgnyanser gör hemmet attraktivt och mysigt. Om vi vänder på saken ger ett slarvigt målat hus ett väldigt trist intryck och vi fullkomligt avskyr att ha tapeter eller väggfärg som inte stämmer med vår personliga smak.

Hur lätt är det att måla - kompetens och tidsåtgång?

I ärlighetens namn måste de flesta av oss erkänna att vi inte är professionella målare och att resultatet kan bli därefter. När det gäller val av material och färg är vi helt i händerna på försäljare av detsamma. När det gäller själva målandet är vi dessvärre helt i händerna på oss själva om vi inte väljer att anlita målare.

Ett nymålat rum kräver minst tre sorters färg - en för väggar, en för fönster- och dörrkarmar och en för taket. Lägg sedan till tidsåtgången - hur många lediga kvällar har du? Det är aldrig fel att slå en signal till en målarfirma.

22 Nov 2020