Detta bör du göra efter badrumsrenoveringen

Att utföra en badrumsrenovering kan både vara roligt och spännande, men det finns mycket att tänka på. Inte enbart i planeringen av badrummet, utan även efteråt. Vi har sammanställt en guide.

När allt jobb är slutfört i ditt badrum är det dags på att tänka på nästa steg. Om du anlitade en firma för att slutföra arbetet borde du få ett bevis på ett väl utfört arbete. Detta är bra att ha om det mot förmodan skulle uppstå något problem, som exempelvis en vattenskada. Beviset kommer hjälpa dig att få ditt försäkringsbolag att stå för detta. Om du utför arbetet själv kommer dock inte dig försäkring att stå för skadorna. Det är även noga att spara allt kring renoveringen, och inte slänga några kvitton. Se till att du har allt dokumenterat kring renoveringen. Ta bilder under projektet och samla allt på ett ställe. Detta gör även att du kan bevisa att en renovering har skett vid en eventuell försäljning. Vilket också gör att ditt hus är mer värt.

Att tänka på kring en badrumsrenovering

Det första du måste göra är att sätta en budget för hur mycket du kan lägga på renoveringen av ditt badrum. Efter att du har satt en budget kan du börja att planera vad du vill uppnå med din badrumsrenovering. Vill du renovera hela badrummet? Eller vill du bara uppdatera ett äldre badrum? Det är sedan dags att hitta en professionell firma som kan utföra arbetet i ditt hem. Det är självklart viktigt att hitta den rätta firman. Tyvärr finns det många oseriösa företag inom industrin idag. Det är därför viktigt att kolla tidigare referenser, men också se till att det är en registrerad firma. Om firman inte har F-skatt så gäller inte ROT-avdraget. Samla in några offerter från olika firmor för att hitta det bästa alternativet för dig.

Hur lång tid tar renoveringen?

Att renovera ett badrum är ofta ett stort projekt som kan ta flera veckor. Anledningen till att det är ett stort projekt är att det involverar både el och vatten. Det finns mycket som kan gå fel när det kommer till både el och vatten. Hur lång tid det tar beror också självklart på vad det är för sorts renovering du är ute efter. När du kontaktar en firma kommer de att ge dig en tidsram för hur lång tid arbetet i ditt badrum kommer att ta.

20 Jun 2020