Dags för nya garageportar i Malmö?

Det kan finnas ett väldigt stort värde i att se över statusen på sina garageportar och byta ut äldre sådana mot mer moderna. Inte minst rent estetiskt; nya garageportar kan ge hela bostaden ett rejält lyft. Likväl så kan gamla, slitna sådana ge ett sämre intryck av hela villan. 

Det rent estetiska hos nya garageportar i Malmö kan beskrivas som att du som kund numera har ett större urval och kan matcha dina garageportar mot villan på ett bättre sätt - oavsett hur villan i fråga ser ut. Du kan exempelvis äga en villa i Malmö som är av mexitegel och välja en smakfull profil i liggande träpanel på dina garageportar som väl smälter samman och skapar en sober, elegant framtoning till hela din bostads exteriör. 

Inbrottsrisken minskar med nya garageportar i Malmö

Samhället i stort har blivit lite hårdare. Inte minst kan man se detta genom att antalet inbrott ökat ganska kraftigt under senare åt - i synnerhet i större städer som Malmö, Stockholm och Göteborg. Då Polisen dessutom tvingas prioritera andra, grövre brott så är det ganska riskfritt att bryta sig in i någon annans hem och ta för dig av det man vill ha. 

Något som – faktiskt – ofta sker just genom garageportar och där nya, modernare sådana ger ett betydligt bättre skydd. Det är ytterligare ett argument till varför man ska byta garageportar om man äger ett hus i exempelvis Malmö som alltså är en stad där många inbrott äger rum. 

Bekvämligheten går inte att ignorera 

Det tredje starka argumentet för nya garageportar handlar om bekvämligheten och den rena komforten som man som husägare får. Väljer du exempelvis portar med takskjutning så kommer du inte att behöva lämna bilen för att öppna- och stänga efter dig. Du sköter allt sådant med en fjärrkontroll och det kan både spara dig tid och bespara dig mycket elände vid en regnig dag i Malmö. 

Vi ska dock även passa på att trycka på en annan sak som är direkt avgörande gällande garageportar: att välja rätt sådana. Vårt råd är att du väljer att köpa från en erkänd aktör på marknaden och att du även tar hjälp vid monteringen. I synnerhet om det gäller en automatiskt garageport - där ska installationen skötas av certifierad montör. Här kan du ofta slå två flugor i en smäll; köp garageportar och få monteringen utförd av samma företag. Tänk även på att använda ditt rot-avdrag; då kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden för monteringen - något som i slutändan ger ett väldigt förmånligt pris. 

Nya garageportar – rätt monterad och av rätt leverantör – håller i ungefär 30 år. Köper du en billig modell så är kanske livslängden mellan 5-10 år. Välj rätt – det är en investering för framtiden och ett lyft till hela ditt hus i Malmö. 

22 Jan 2018