Dags att ta itu med renoveringsprojektet

Är du nybliven ägare till ett renoveringsobjekt. Föll du pladask för det fina gamla trähuset, men anor från 1800-talet? Har du hittills bara gått runt och funderat på vad som behöver göras?

Nu vet du, det är fasaden och fönstren som står i fokus. Fasaden behöver skrapas och fönstren ska restaureras. Men det är högt, och stege känns inte som ett alternativ. För att det ska bli effektivt och gå lite snabbare har du samlat ihop några kompisar som är beredda att hjälpa till. Nu behöver du bara en byggnadsställning. En ställning som når ända upp och där flera kan står samtidigt. En träfasad behöver ju skrapas från flagnande färg, kanske lagas på sina ställen och så småningom målas. Byggnadsställningen kommer visa sig vara oumbärlig. Ligger ditt drömprojekt kanske vid Storsjön? Närmast blir en byggställning i Östersund och du kan sätta igång.

Vilken typ av ställning behöver jag?

Är detta ditt första renoveringsprojekt och första gången du hyr en byggnadsställning? Då har du säkert många frågor. Inte så konstigt. Om man inte har erfarenhet sedan tidigare, då får man fråga sig fram. De firmor som hyr ut byggnadsställningar har erfarenheten och hjälper gärna till med råd och tips. De besöker ditt hus och ser vilka förutsättningar som finns. Vilken höjd och storlek du behöver och vilka väderförhållanden det kommer vara. Säkerheten är viktigt. Vad är det för underlag där ställningen ska stå? En osäker byggställning är en fara, både för dem som ska jobba på den, men även för andra runt omkring. Säkerheten prutar man helt enkelt inte på. Det ska kännas tryggt att använda ställningen och den ska monteras på rätt sätt.

Utbildade montörer, för din säkerhet

Du är ivrig att komma igång. Att börja förvandla den gamla slitna kåken till ditt drömhem är något du har drömt om. Du vet redan vilken färg den ska ha. För att kunna arbeta effektivt och säkert, har du planerat för att ha en byggställning till projektet. Men du har aldrig byggt ihop en sådan tidigare. Det krävs utbildning för att montera ställningar på ett säkert sätt. Det är många faktorer man ska ta hänsyn till. De som jobbar med byggnadsställningar har erfarenhet och utbildning, och du kan koncentrera dig på din del. En felaktigt monterad ställning kan innebära en livsfara, så låt proffsen sköta monteringen. Ta sedan fram skrapan, linoljefärgen, fönsterkittet och vara beredd. Ni kan äntligen börja renoveringen på allvar. Lycka till med projektet!

3 Oct 2020