Chevronparkett - är det valet för dig?

Planerar du att byta golv i din bostad? Beroende på var golvet ska läggas så finns det också vissa saker att tänka på. Ser man till rum med högre slitage så bör man välja ett golv som står pall och som klarar allt från spill, väta, fukt och barnens leksaker samt allmänna lek. Ett golv i ett sådant rum ska också vara enkelt att rengöra och hålla efter.

I andra rum däremot vill man premiera det vackra. Ett snyggt trägolv eller en parkett i ett slående, vackert mönster i exempelvis vardagsrummet har dels en förmåga att föra med sig harmoni och värme - och dels också att ta övrig inredning och interiör till en helt ny nivå.

Ett exempel på ett sådant golv handlar om en chevronparkett. En chevronparkett kallas även för Fransk Fiskben och det senare ger en bra hint av vad du kan förvänta dig.

Chevronparkett kallas fransk fiskben

Golvet påminner mycket om den klassiska fiskbensparketten som under de senaste tio åren fått en kraftig renässans. En chevronparkett ger samma visuella djup och har samma hypntotiska effekt, men där det finns en pil som avslutning som en följd av att stavarna läggs mot varandra efter att först ha sågats i en vinkel om 45 grader.

Likheterna är många, men så även skillnaderna då man skärskådar de båda golven. Vilket som är snyggast är en smaksak, men i och med att så många idag väljer den klassiska fiskbensparketten så kan en chevronparkett bli ett mer personligt och mer unikt val.

Ta hjälp med att lägga golvet

Viktigt att tänka på är att köpa golvet från en seriös tillverkare och leverantör. Parwood är ett exempel på en sådan. Beställer du din parkett därifrån så kan du även exempelvis ta hjälp med läggningen av golvet - vilket även det bör ses som en absolut nödvändighet för ett snyggt och hållbart resultat.

En chevronparkett är att anse som ett tidlöst, mer exklusivt golv som kostar lite mer pengar att köpa in. Men, det är också ett golv som hela tiden betalar av sig i form av en snyggare interiör och genom sin långa livslängd.

12 Apr 2023