Cellgummi - perfekt för tuffa tag

Cellgummi kommer i olika former och används inom en mängd olika områden. Genomgående så kan man säga att den stora användningen inte kommer av en slump. Cellgummi har - oavsett om det handlar om EPDM för industriella syften eller om exempelvis cellgummi baserat på silikon - egenskaper som få andra material matchar.

Idag kan man se cellgummi användas i allt från tätningar, packningar, som isolering och som mattor för olika områden. Flexibiliteten, hållbarheten och livslängden gör cellgummi till ett självklart val.

Ett exempel på där cellgummi idag används handlar om gym och snarare då som gymgolv. Slitstarkt cellgummi lagt som matta har nämligen visat sig ha enorma fördelar just på gym - men även vid andra idrottsanläggningar och för andra sporter. Nyckeln ligger i att man får ett golv som verkligen tål hårda tag och vars yta inte tar skada av tunga vikter som kastas över det. Detta dessutom till en väldigt bra pris då cellgummi och ett sådant golv är ytterst prisvärd.

Cellgummi isolerar bort ljud på ett bra sätt

En annan fördel ligger just kastandet av vikter. Varje sådant kast - exempelvis från huvudhöjd ner till golvet - skapar en smäll som både kan störa grannar och andra besökare på gymmet. Det fina med cellgummi är att det även isolerar bort ljud och att det absorberar bort spetsarna från både smällar och från exempelvis volymen i högtalarna. Utöver detta pekar många atleter på att golvet har en dämpande effekt och att det skonar exempelvis muskler och leder i samband med träning - i synnerhet tyngre sådan. Det handlar, helt enkelt, om en perfekt lösning för ett gym.

Cellgummi - ta hjälp för att hitta ditt golv

Det fina är att det inte finns en typ av cellgummi - det finns flera stycken och det finns dessutom en möjlighet att välja fritt mellan både storlekar och tjocklekar om du exempelvis vill använda materialet för ett golv. Fria val - men även svåra sådana. Vilken tjocklek ska du välja? Genom att kontakta en leverantör för rådgivning så kan du få ett skräddarsytt golv helt utifrån dina behov, krav och önskemål. Att köpa ett på måfå är att ta lite för stora risker.

20 Jul 2022