Bygga hus i Helsingborg – sten är det självklara valet

Du som vill bygga hus i Helsingborg har alla möjligheter att hedra Skånes gamla byggtraditioner, samtidigt som du får ett modernt och kvalitetshus i sten.

Många drömmer om en romantisk skånelänga, på Österlen eller i trakterna kring Helsingborg. Men hur pass mycket husdröm lever faktiskt kvar i de gamla stenlängorna? Det har gått många, många år sedan de uppfördes, och många av husen är byggda på sank grund. Det är inte ovanligt att en husägare som försöker renovera sin skånelänga stöter på ordentliga problem, som kan spräcka en budget på mycket kort tid.

Då kan det vara ett mycket bättre val att bygga nytt. Även om det skär i hjärtat på många skåningar, har faktiskt flera gamla skånelängor förfallit så pass att det enda rimliga är att riva dem. Som tur är finns det bra alternativ för nybyggen, som smälter fint in i det vackra skånska landskapet. Självklart i sten.

Bygga hus kan bli billigare än att renovera gammal länga

Du som vill bygga hus i Helsingborg har alla möjligheter att hedra alla Skånes traditioner när det kommer till husbyggen, samtidigt som du får ett modernt och välfungerande hus som håller för dagens byggnadsstandard. Det finns till och med vissa varianter av typhus på marknaden som uppförs i sten.

Innan du gör ditt slutgiltiga val om den gamla skånelängan är värd att renoveras eller ej, är det viktigt att du räknar på ekonomin med en pessimists blick. Det är fullt möjligt att det du tror är en lätt renovering visar sig vara en mardröm. Och då kommer du (och din plånbok) önska att du valt att bygga nytt stenhus istället.

18 Oct 2022