Bygg ett personligt hus

Bor du i lägenhet och längtar efter att komma ner på backen och bo villa? Du är inte ensam. I takt med att fler och fler flyttar till städerna, är det samtidigt många som gör det motsatta. Längtan efter att bo större, njuta av egen tomt och att slippa att ha grannarna vägg i vägg blir större.

Gå på husvisning

Det finns många hus till försäljning och det är spännande att gå på visningar. Det finns massor att tänka på när man går i hustankar. Priset är självklart det viktigaste för de allra flesta, men när man vet vilket prisbild man ligger på kommer många andra parametrar in. Sätt er i lugn och ro och skriv ner era önskemål och kontakta banken för att räkna ut er budget och maxpris.

Storleken på hushållet är självfallet en aspekt. Finns det barn som behöver egna sovrum, hur många toaletter behövs? Kanske även två badrum när det är många som ska samsas på morgonen. Självklart är det härligt med ett stort hus, men det ger större uppvärmningskostnader och mer ytor att städa. En härlig trädgård vill många ha, men tänk på att det är mycket arbete med en stor trädgård.

Det kan vara svårt att hitta det perfekta huset som matcher familjens alla behov och önskemål. 

Bygga en ny villa

Ett populärt sätt att få det perfekta huset är att helt enkelt bygga en nytt på befintlig tomt, antingen på en tom tomt eller genom att riva ett gammalt och slitet hus. Tänk dig vad härligt det låter att skräddarsy ett eget hus där man ska bo. En vacker personlig villa där ingen har bott tidigare och varför inte ett unikt hus som ni är helt ensamma om.

Ta alla erfarenheter av husvisningar och välj ut russinen ur kakan. Ett bra sätt är att träffa en kompetent och erfaren byggfirma och diskutera era drömmars hus. 

Man får helt plötsligt chansen att pricka in alla behoven man har, och dessutom få ett helt nytt hus! Låt er inspireras av andra hus. Bläddra igenom magasin och på internet. Ni kommer märka att det finns lika många varianter som det finns hus. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränsen.

Helt plötsligt kan ni välja storleken på huset så när som exakt, antalet rum, tegel eller trä, enplans- eller tvåplansvilla med mera. Kanske vill man ha en källare eller vind, och vore det inte skönt med ett fristående garage till bilen? 

 

4 Jan 2019