Braskaminer med extra funktioner i Göteborg

Användningen av braskaminer som värmekälla i Göteborg blir mer och mer vanligt. Men idag finns det även en del extra funktioner som man kan välja till.

När man tänker på braskaminer så är det oftast två olika punkter som man tänker på. Den viktigaste är oftast uppvärmningsmöjligheten, för dem som inte enbart vill ha direktverkande el. Men man kan även välja att installera en braskamin för att man är ute efter den där härliga mysfaktorn, som det ofta talas så varmt om.

Dock är det så att när man började använda sig av eld inomhus, så hade man två tankar med detta. Dels var det värmen, dels var det möjligheten att kunna laga mat. Och när kaminerna kom till så hade man gärna även en vedeldad spis med ugn i sitt kök. Det är också där som man idag kan se ytterligare en funktion i de så kallade vanliga kaminernas utformning.

Laga mat på braskaminer i Göteborg

Om man vill ha en extra funktion så går det idag att få braskaminer i Göteborg som har en kokplatta på ovansidan. På det viset kan man säkra att man alltid kan koka och steka mat, om elen skulle slås ut. Kanske när man dessutom har en snöstorm och inte kan eller vill gå ut och börja starta grillen för matlagning.

Men det är inte enbart en kokplatta som man kan få som extra funktion i sin kamin. Det finns även en hel del annat som lagring av ved och fläktar för extra spridning av värmen.

6 Apr 2023