Beställ tapeter online

Funderar du på att inreda ditt hem med tapeter? I så fall ligger du helt rätt i tiden. Tapeter har kommit och gått - som med all inredning - och ökat eller minskat i popularitet genom tiden. Numera så har tapeter tagit över en stor del av marknaden igen och detta då den vita trenden till mångt och mycket kommit att nå vägs ände.

Du har säkerligen sett den trend vi ovan nämnde - eller varit en aktiv deltagare i densamma. Vitt på väggarna, vita köksluckor, vita golv, vita tak och vitt inredningsdetaljer i övrigt. Fräscht? Utan tvekan, men även ganska sterilt och opersonligt. Att inreda ett hem handlar om lust, om glädje och om att hitta den unika tonen som gör att den egna bostaden sticker ut. Därför är det glädjande att se att tapeter numera kommit starkt.

Just tapeter skapar nämligen det unika uttrycket som vi behöver och de adderar en ombonad, varm känsla som sprider sig över rummet. Tapeter är också tacksamma att fånga upp i den övriga interiören - givetvis då helt beroende dock på vilken färg eller mönster man valt. Ett tips gällande tapeter är att du köper sådana online. Mät ut hur pass många rullar du behöver och beställ tapeter online snarare än att köpa i butik. Det blir billigare och dessutom så har du också ett avsevärt mycket större urval.

Tapeter online - tänk på detta

Det finns emellertid vissa saker att tänka på när man köper tapeter - oavsett om det sker online eller om köpet sker över disk och i butik. Man bör välja tapet lite utifrån den egna situationen och utifrån var i hemmet de ska placeras.

Med detta menar vi att det kanske inte är så kul att köpa en dyr tapet från William Morris eller Sandberg Wallpaper bara för att upptäcka att 1-åringen hemma ser väggen som en utmärkt palett att testa de nya spritpennorna på.

Samma sak gäller om en tapet sätts upp i köket och då i synnerhet i närheten av spisen. Det skvätter mat och det kommer att hamna exempelvis fett från din matlagning över tapeten - något som inte är så trevligt. Idag finns det många tapeter som tagits fram med detta i åtanke och det innebär att de är enkla att rengöra och torka av. Detta bör du aktivt söka efter då du köper tapeter online.

Enklare att tapetsera idag

En annan detalj handlar givetvis om tapetseringen. Om detta kan vi säga att den är enklare idag än tidigare. Du behöver inte stå och kleta en massa tapetklister, vika och vara lika extremt noggrann som tidigare. Easy-up-tapeter gör jobbet både enklare och roligare.

Har du aldrig tapetserat tidigare så är denna variant definitivt att eftersöka. Köper du tapeter som inte fungerar på det sättet så kan du med fördel ta professionell hjälp. Det är idag en tjänst som inkluderas i Rot-avdraget och du kan således anlita en målare - exempelvis - och låta denne sätta upp dina tapeter med en skattereduktion motsvarande 30 % av den totala arbetskostnaden.

En annan detalj handlar om svinnet. Räkna med att misslyckas och att det kommer att gå åt mer tapet än vad du räknat med. Beställer du online så se till att ta en rulle extra. Det är tyvärr inte ovanligt att se att olika tapeter blir en restvara eller att de försvinner ur sortimentet. Det är inte jättekul att sakna en våd eller två i ett sådant läge, eller hur?

13 Apr 2022