Bergvärme Stockholm - frågor & svar

Bergvärme i Stockholm är intressant för både fastighetsägare, företag, BRF:er och privata villaägare. Väljer man bergvärme som energikälla så väljer man också lägre kostnader. Med rätt installation och med rätt förutsättningar så kan det handla om att man sänker kostnaderna med så mycket som 80% - varje månad.

Det gör det givetvis intressant, men det handlar också om att man måste vara medveten om vissa saker. Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om bergvärme i Stockholm och där du, förhoppningsvis, ges lite nu kunskap i ämnet. Enligt följande:

Kan alla använda bergvärme i Stockholm?

Nej, det måste finnas rätt geologiska förutsättningar för att bergvärme ska vara ett gångbart alternativ. Dessutom så handlar det också om ekonomi. Att borra efter bergvärme är dyrt och slår man samman detta med installation samt köp av värmepump så kan det handla om en kostnad på långt över 100.000 kronor. Dessutom med Rot inkluderat. Värt det? Ja, som sagt, det finns definitivt en vinst i att sänka kostnaderna med 80 %. Återbetalningstiden kan man dessutom räkna på och man bör även vara medveten om att samma borrhål kan användas även i framtiden.

Är bergvärme bra för miljön?

Ja, det handlar om grön energi och det är ännu en fördel med att välja bergvärme i Stockholm. Du tar ett aktivt beslut i att bidra till en bättre miljö och du minskar dina negativa avtryck på klimatet. Ett bra val!

Vilken bergvärmepump ska jag välja?

Både då det kommer till valet av bergvärmepump och vid valet av företag för installation och borrning så bör du undersöka innan du går vidare. En pump från ett välkänt märke kostar mer pengar, men den är enklare att serva, den ger bättre effekt och den håller betydligt längre. Installationen ska alltid skötas av proffs och se till att vara ytterst noggrann med exempelvis referenser. Din pump får aldrig bättre effekt än hur optimerad den är för din bostad.

För att kunna få mer information besök hemsida: klimio.com

16 Feb 2024