Bergvärme Göteborg - frågor och svar

Många svenska villaägare har under det senaste året kommit att inse att man måste sätta sig i förarsätet vad gäller uppvärmning och energi. Med ständigt stigande elpriser så finns det inga andra val än att börja investera i lösningar som kan sänka de egna kostnaderna.

Bergvärme i Göteborg är ett exempel på detta. Väljer man bergvärme i Göteborg så väljer man också en energikälla med potential att sänka de egna energi- och uppvärmningskostnaderna med närmare 80% - varje månad. Det säger en hel del om vilken potential som finns - och varför man ser att bergvärme är ett ytterst populärt val i dessa dagar.

Vi tänkte här nedan gå igenom lite mer kring bergvärme och göra det genom att svara på några frågor som brukar ställas - enligt följande:

Hur mycket kostar bergvärme i Göteborg?

Den stora nackdelen med bergvärme är att det bär en stor kostnad att installera. Man får räkna med att det som minst kostar från 120.000 kronor och då inkluderas även Rot-avdraget i kostnaden. Man ska emellertid veta att det betalar av sig från första dagen i drift och att man också normalt behöver ungefär 10 år innan den initiala kostnaden betalat av sig. Efter det kan man räkna hem pengarna.

Hur länge håller en värmepump?

Det beror helt på vilken typ av värmepump man väljer. Normalt kan man räkna med en livslängd på runt 20-25 år, men det förutsätter också rätt installation, underhåll och service. Ett tips är att alltid välja en bergvärmepump från en större tillverkare. De har längre livslängd, är enklare att reparera och kommer med överlägsen garanti. En fördel med bergvärme i Göteborg är att du kan återanvända borrhålen. Då din pump går sönder så kan du enkelt använda samma hål för den nya - något som ger betydligt lägre kostnader för installationen.

Få hjälp med bergvärme hos https://www.bergvärmegöteborg.nu

14 May 2023