Behöver du en badrumsrenovering?

En badrumsrenovering är ett ganska stort projekt som kräver mycket planering i förväg. Det är också ganska kostsamt när man gör en större renovering. Det gäller att sätta sig ner med familjen och fastställa sina behov och krav på det nya badrummet så inget missas. Det gäller såväl design och funktionalitet. Badrummet har hög status i våra bostäder och vid en korrekt renovering kommer det att hålla under lång tid framöver. Tänk på att se över ventilationen och vid behov skaffa ett nytt ventilationssystem. 

Ett mysigt badrum ger avkoppling i vardagen. Tänk att krypa ner i ett varmt bad i den nya vackra badkaret, kanske med med bubblor.

Nytt badrum med personlig stil

Hur skulle ditt perfekta badrum se ut? Är du en bad- eller duschperson? I ett stort badrum kanske inte hushållet kan enas och det blir både och. En härlig och snygg duschkabin. Och ett snyggt designbadkar bredvid. Det finns ett stort utbud på badrumsporslin. Kanske väljer du en snygg och praktisk vägghängd toalettstol. Passa på att byta ut det gamla trista handfatet mot en nytt snyggt handfat, kanske i en läcker färg. Varför måste allt vara vitt? 

Riv ner gamla våtrumstapeterna eller slitna kaklet i förmån för ett nytt snyggt kakel i snygga färger och mönster. Och lägg nytt klinkergolv. Det kommer göra enorm skillnad.

Låt dig inspireras av inredningsmagasin, byggprogram på TV i jakten på det perfekta badrummet. Och fråga om tips och råd i butiker eller från erfarna hantverkare.

Anlita ett badrumsproffs

En renovering av badrummet är inget man gör i handvändning. Om man inte själv är i branschen rekommenderas det att ta in professionell hjälp. Var noga med att kontrollera behörigheter och certifikat. För dig som privatperson kan du få 30 % avdrag på arbetskostnaden via ROT-avdraget. Det gälelr för alla personer över 18 år. En hantverkare med erfarenhet av att renovera badrum vet precis vad som gäller för att genomföra en korrekt renovering.

Hur går renoveringen till?

Alla renoveringar börjar med en noggrann besiktning av badrummet för att säkerställa dess status och för att kunna planera hur renoveringen ska genomföras. 

Vid totalrenovering inleds arbetet genom att plocka bort lös och fast inredning. I vissa fall byter man ut vattenledningar och byter ut dessa. Sedan river man kakel, klinkers, våtrumsmattor med mera. Hittas fuktskador behöver dessa åtgärdas innan man fortsätter.

När allt är rivet görs passande underarbete genom slipning och annat som krävs innan nytt kakel monteras efter kundens önskemål. Toalettstol, handfat och dusch/bad monteras och vatten kopplas in.

Vill du anlita en erfaren och kompetent byggfirma på Södermalm kan du läsa mer här: badrumsrenoveringsödermalm.com.

11 Jun 2019