Att renovera badrummet är ett stort projekt

Ett badrum renoveras oftast mer sällan än andra rum i hemmet. Därför är det viktigt att när det äntligen händer ta sig tid att planera renoveringen ordentligt för önskat resultat.

I bostadens övriga rum kan det handla om att måla, tapetsera eller byta ut ett slitet golv för att ge rummen en fräschare look. När det gäller badrum är det annorlunda. Många gånger är både väggar och golv kaklade. Det innebär att det blir en hel del rivningsarbete innan man kan börja sätta upp nytt kakel. Innan de nya kakelplattorna sätts kan det vara en god idé att se över alla rör, och kontrollera att de inte rostat eller fått andra skador som kan leda till läckage, vilket så småningom kan resultera i mögelskador.

Plan för boende under tiden

Det kan hända att vattnet måste stängas av under en del av renoveringen. Dessutom saknar man toalett och dusch, om man inte har flera, vilket kan göra livet lite komplicerat. Kanske behöver man då låna dusch och toalett hos en vänlig granne.

När badrummet ska renoveras behövs flera olika yrkesgrupper och hemmet kan kännas dammigt och rörigt. Om man har möjlighet kan det vara en bra idé att ta med familjen på en liten semestertripp och låta rörmokare, elektriker och kakelsättare göra klart badrumsrenoveringen ostört. Det finns många fina platser att besöka i närheten om badrumsrenoveringen utförs i Sollentuna. På så vis blir alla nöjda och väl hemma igen väntar det nya fina badrummet.

18 Feb 2021