Asfaltera din uppfart och undvik regnpölar

Att asfaltera sin uppfart innebär flera fördelar. Regnvatten rinner undan betydligt snabbare och den blir lättare att städa. Dessutom går det inte att förneka att det även ser snyggare ut.

Det sista man vill när man ska gå ut till bilen på morgonen och åka till jobbet efter en regnig natt är att bilen blivit omringad av stora vattenpölar. Ja, eller det kanske inte är det sista du vill. Det sista du vill kanske är att en atombomb släpps på din uppfart. Men det är bara ett uttryck. Om du kan undvika att behöva trampa i decimeterdjupa plaskpölar på väg till bilen ska du förstås göra så. Men parkerar du i grus eller på gräs kommer du att behöva räkna med en och annan vattenpöl efter minsta skur. Det bästa alternativet för att slippa allt det där är egentligen att asfaltera uppfarten.

Att asfaltera sin uppfart gör det enklare att hålla den fräsch

På en fint asfalterad uppfart rinner vattnet undan efter att det regnat. Det finns inga fysiska förutsättningar för att det ska bildas djupa vattenpölar på ett så plant underlag. En annan fördel är förstås att en asfalterad uppfart är mycket enklare att hålla snygg och fräsch. Det grus som eventuellt blåser in på uppfarten sopar du enkelt bort med en sopborste. Sedan är det väl ingen mening med att sopa under mattan att en uppfart av asfalt ser aningen mer exklusivt ut? En sådan ser ut att tillhöra någon som faktiskt bryr sig om var sin bil står parkerad.

18 Oct 2021