Är ditt hus i behov av en dränering?

Husets grund är tillsammans med taket de områden som får utstå mest attacker från naturen och detta i form av regn, snö och väta från marken – saker som ger ett slitage och som gör att man då och då måste dränera. Det här är ett projekt som många förknippar med något mödosamt och dyrt och visst – det kostar lite pengar att genomföra en dränering.

Men – man ska hellre ställa den kostnaden mot de skador som kan uppstå om den uteblir och detta i form av mögel och vattenskador som inte bara skadar huset i fråga utan som även medför en uppenbar risk för sjukdomar där astma och allergier är de mest uppenbara. Hur vet man då att det är dags för en dränering – finns det några tecken på att ditt hus i exempelvis Stockholm är i behov av en sådan?

Jo, det finns några små tecken och tips som man kan använda sig av om man som privatperson vill upptäcka att det börjar bli dags för att dränera och om vi radar upp dessa nedan så blir det lite lättare att följa. Naturligtvis finns det även professionell hjälp att anlita; men de punkter som följer kan vara bra att luta dig mot innan du kontaktar ett företag som genomför en grundligare undersökning.  Det första du ska göra är att gå ner i din källare och väl där så ska du kolla efter följande detaljer:

  • Luktar det mer unket än vanligt i din källare? Påminner doften om mögel? Detta kan vara tecken på att ditt hus i Stockholm är i behov av en dränering. Det kan vara svårt att känna – en källare har i sig en ganska unken luft som det är. Försök att känna om det luktar extra mycket.
  • Fläckar. Kolla efter fuktfläckar på väggar, på golvet och i taket på sin källare. Finns det sådana så är det nästa nummer du ska ringa till ett företag som jobbar med dränering i Stockholm.
  • Färgen. Hur ser färgen ut på dina källarväggar? Sitter den kvar eller kan du riva loss stora sjok med hjälp av dina händer? Är svaret ja på den frågan så är rådet detsamma som ovan – ring ett företag som jobbar med dränering.

Där hade vi tre stycken punkter som samtliga ger indikationer om huruvida en dränering är i nära antågande eller inte. Om vi ponerar att det finns fläckar på golvet i din källare och att du måste dränera huset i Stockholm – hur ska du då gå tillväga?

Hitta rätt företag för din dränering i Stockholm

För att hitta en billig firma som hjälper dig med din dränering i Stockholm så rävs det inte så mycket. Kontakta så många som möjligt och ställ deras offerter mot varandra till dess att det bästa priset utkristalliseras. Däri ligger inga svårigheter. Att hitta rätt firma däremot – det är svårare.

Kvaliteten på jobbet vid en dränering är det viktigaste och för att säkerställa att företaget du står inför att anlita är av högsta klass så finns det bara ett sätt som hjälper: kontakta tidigare kunder. Se till att få nummer till kunder som anlitat detta företag och se till att ringa dessa också. Då det gäller en dränering så är priset sekundärt – det primära är kvaliteten på jobbet!

4 Oct 2017