Är det dags för trapphusrenovering snart?

Slitna trapphus gör ingen glad. Om man äger sin lägenhet och på så sätt är ägare i en bostadsärttsförening (BRF) har man ett gemensamt ansvar för den fastighet som man bor i. Tillsammans har man ju som förening ett ansvar för att fastigheten håller en hög standard. Ser man till att fastigheten är välskött, är det alltid lättare för de bostadsrättsägare som vill sälja sin bostad, att få ett bra pris för sin lägenhet. En fastighet består ju av allt det som bostadsrättsägarna har gemensamt; tvättstuga, allmänna utrymmen såsom ett trapphus, en gästlägenhet, en festlokal eller en altan till exempel. 

Ett trapphus behöver regelbunden renovering

Ett trapphus behöver få en regelbunden renovering, då man målar väggar, handtag och kanske byter till nya fönster. Det är många saker som man kan göra. Har man till exempel slitna trägolv i trapphuset, eller trä i trappan kan man slipa om det så att det är snyggt. Vissa har matta i trappan och den kan vara läge att byta ut. Gör man dessa saker ser man till att trapphuset håller sig fräscht. 

Viktigt att renovera i enlighet med byggnadsvård

Ska man få trapphuset renoverat gäller det att anlita en målarfirma som kan göra det på snyggast tänkbara sätt. Bäst är att anlita en målarfirma som kan måla på sätt som tar hänsyn till byggnadsvård, så att färgerna blir rätt. Det är inte snyggt med färger som inte tar hänsyn till den tids ideal, då huset byggdes. Är det ett trapphus som är byggt i funkisstil, är vitt den allra bästa färgen, bara för att nämna ett exempel. Är man delägare i en fastighet (som man ju är som bostadsrättsägare) vill man säkert att fastigheten ska vara så snygg som möjligt. Ett trapphus är ju det första man ser när man kommer in i ett hus. Man vill antagligen inte att gästerna ska undra vad det är för BRF som låter sin fastighet förfalla.

Ett fint trapphus gör det lättare att sälja sin bostadsrättslägenhet

Vill man sedan sälja sin bostadsrättslägenhet blir det svårt att göra det om trapphuset är fult och slitet. Och tvärtom – är trapphuset fint och snyggt blir det också lättare att sälja sina bostadsrättslägenheter. Så på så sätt vinner alla på att trapphuset håller en fin standard och är snyggt. Anlita det bästa företaget för trapphusmålningen, som har erfarenhet, kan byggnadsvård och som är angelägna att göra ett bra jobb. Läs mer här.

2 Nov 2018