Anlita en pålitlig elektriker i Täby

Behöver ni hjälp med elen? Var då noga med att anlita en certifierad elektriker i Täby. Men hur vet man egentligen om elektrikern har rätt behörighet?

Det mesta av bygg- och renoveringsarbetet får man själv utföra om man vill, även våtrumsarbeten. Men när det handlar om elarbeten måste man enligt lagen anlita en certifierad elektriker. El är komplicerat. Felaktiga elinstallationer kan orsakat både brand och personolyckor, även med dödlig utgång. Även till mindre elarbeten som installation av eluttag eller spottar i taket krävs det en certifierad elektriker. Har man precis köpt och flyttat till ett äldre hus så kan det vara bra att också anlita en skicklig elektriker i Täby för att elbesiktiga huset och ledningarna. Detta för att ta reda på om de är säkra eller måste bytas ut. Men man kan även behöva bygga ut elsystemet då vi idag använder många fler elapparater än för bara några år sedan.

Be elektriker om referenser

Det är viktigt att den elektriker som man anlitar är certifierad och har rätt utbildning. De flesta har bra hemsidor där man kan hitta användbar information om deras erfarenhet och certifieringar, men även be om en kostnadsfri offert. Men då det tyvärr också finns några oseriösa aktörer är det viktigt att man också kontrollerar certifieringen hos Elsäkerhetsverket. Gäller det ett större uppdrag kan det vara bra att också be om referenser från tidigare uppdragsgivare. Detta för att försäkra sig om att elektrikern är pålitlig och utför elarbetet inom utsatt tid.

20 Apr 2022