Allt inom smide kan hittas i Stockholm

Järn och stål kan innebära allt från stora byggnadskonstruktioner och starka inbrottsgaller till en järngrind vid garageinfarten om man vänder sig till någon inom smide i Stockholm.

En smed har ett brett arbetsfält men den gemensamma nämnaren är de hårda, tunga materialen – järn, stål av olika slag och plåt. Av tradition är det ett yrke med stor yrkesstolthet och man vill bara lämna ifrån sig produkter av hög kvalitet. De tunga materialen och den ibland höga värmen gör att uppdaterad utbildning i tekniker och säkerhet för de anställda är mycket viktig.

Ett företag som arbetar med allt inom smide i Stockholm har en bred kundkrets och vänder sig till stora byggföretag, statliga institutioner, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Inget jobb är för stort eller för litet, utan bara en utmaning att skapa ett bra resultat.

Smide av en stålbyggare

Ett modernt ord för smed som används är stålbyggare och det kanske speglar hur den traditionella rollen och verktygen har utvecklats över tid.

En stålbyggare behövs till exempel vid nybyggnationer för att svetsa vattenledningar i rostfritt stål. Att tillverka och montera trappräcken, galler och ståldörrar ingår också i produkter och tjänster från ett företag i stålbranschen.

Att sedan genomföra regelbundna besiktningar av exempelvis broar och trappräcken är en annan viktig arbetsuppgift för att säkerställa att materialet håller standard. Även om stål och järn är hårt kan det slitas och behöva lagas eller bytas ut. En smed kan då laga eller tillverka en ny detalj för att återställa säkerheten.

17 Oct 2021