Är det dags för en trapphusrenovering?

Då och då är det dags för en ordentlig trapphusrenovering i de flesta flerfamiljshus. En renovering av trapphuset kan även vara en god investering för huset.

Att man efter ett antal år behöver göra en renovering av trapphuset är inte konstigt. Genom trapphuset färdas alla som besöker fastigheten. Grusiga skor trampar trappa upp och trappa ner, vagnar körs in och många matkassar släpas upp genom trapphuset. Inte konstigt att trapphuset slits.

En trapphusrenovering är förvisso ingen billig affär men detta till trots kan det vara en mycket god investering för fastigheten. Fräscha ytskikt i husets allmänna utrymmen kan faktiskt vara en viktig faktor när det kommer till att sälja lägenheter i fastigheten. Självklart är det mer populärt med ett välrenoverat trapphus än med ett slitet.

Vad innebär en trapphusrenovering?

Vad som ska ingå i trapphusrenoveringen är upp till bostadsrättsföreningen att bestämma. Ibland kan det handla om att bara måla om. Väggarna kanske känns omoderna och det har blivit dags för ett nytt färgschema i trapphuset. Något som känns liten mer modernt för den som besöker fastigheten.

Andra gånger kan det krävas en betydligt mer omfattande renovering. Kanske trappor behöver bytas ut, ledstänger är trasiga eller hela belysningssystemet blivit för gammalt. Trapphuset kanske inte ens är helt säkert för de boende i huset längre. Då är det hög tid för en rejäl trapphusrenovering som återställer trapphuset till dess forna glansdagar. Som tur är finns det numera gott om företag som specialiserat sig på just detta – gedigna trapphusrenoveringar.

25 Feb 2023